Ed Verhelst Administratie & Advies BELASTINGADVISEUR
Administratiekantoor Belastingaangifte
 

Nieuw internetportaal voor ondernemers

 

Waarom een nieuw portaal?
1 op de 13 ondernemers is te laat met de aangifte omzetbelasting. Het zijn vaak kleine zzp’ers die het vergeten en vaak ook dezelfde ondernemers die dat meerdere keren doen. Daarnaast zijn last minute vergeten wachtwoorden en verkeerde betalingskenmerken veel genoemde redenen. Het is niet zo dat een late btw-aangifte bedoeld is om dingen te verhullen of geen belasting af te dragen.
Zo’n 800.000 eenmanszaken loggen nu nog op de oude manier in via ‘Inloggen ondernemers’. Met het nieuwe portaal is het voor ondernemers makkelijker om aangifte te doen:

Herkenbare omgeving, namelijk dezelfde als ‘MijnBelastingdienst’.
Inloggen met DigiD in plaats van de persoonlijke inloggegevens van de Belastingdienst.
Beter geschikt voor mobiele apparaten zoals tablets en smartphones.
Minder vragen over de aangifte omzetbelasting
De pilot werd positief beoordeeld. Ondernemers waren blij met het inzicht en ook met het gebruiksgemak. Het wordt straks mogelijk de inhoud en historie van aangiften te bekijken. Daarnaast zijn met DigiD vragen over vergeten wachtwoorden waarschijnlijk grotendeels verleden tijd. Veel ondernemers bellen voor dat soort vragen nu nog de BelastingTelefoon.

Veiliger inloggen met DigiD en eHerkenning
De Belastingdienst hecht veel waarde aan de veiligheid van vertrouwelijke gegevens. Het betrouwbaarheidsniveau gaat omhoog omdat eenmanszaken op het nieuwe portaal inloggen met hun DigiD in plaats van hun persoonlijke inloggegevens. Uiteraard is het ook mogelijk om met de DigiD-app in te loggen. Grotere bedrijven hebben natuurlijk geen DigiD, zij gaan komend jaar inloggen met eHerkenning.

 

 
Foto kantoor december 2019.jpg

Per 1 janauri 2019 hebben wij ons kantoor aangepast

Adres:

 

Cruquiusweg 1

2102 LS Heemstede

 

Kantoor per 1 januari 2019

istockphoto-945645854-170x170[1].jpg

Laag BTW tarief van 6% naar 9%

Het kabinet verhoogt het lage btw-tarief van 6% naar 9%.

Deze verhoging geldt per 1 januari 2019.

Voorbereiding voor ondernemers

Het is van belang dat ondernemers zich in 2018 al voorbereiden op de tariefsverhoging. Het nieuwe tarief heeft impact op:

- de administratie;
- de prijzen van goederen en diensten;
-  de facturatie en btw-aangifte bij de jaarovergang.
- Offertes die in 2018 worden gemaakt voor goederen of diensten die 2019 worden geleverd, moeten uitgaan van een btw-tarief van 9%.

Betalingen in 2018 tegen 6%-tarief.


Het kabinet vindt dat ondernemers al genoeg administratieve lasten hebben. Vindt een prestatie in 2019 plaats, maar is de betaling in 2018 voldaan? Dan geldt hiervoor het 6%-tarief. Denk hierbij bijvoorbeeld aan concert- of seizoenkaarten die in 2018 worden betaald, terwijl de evenementen pas in 2019 plaatsvinden. Pas voor betalingen vanaf 1 januari 2019 geldt het 9%-tarief.

Heb je hulp nodig, bel 06-22558580